Meg og de andre

30. august 2018 | Coaching, Ledelse, Organisasjon og team, Salg

Er det mulig, skjønner du ingenting, det var ikke slik det var tenkt… Seriøst, ingen forstår meg!

Har du noen gang prøvd å diskutere noe med en venn eller kollega, og så har ingenting gått som planlagt – det ble rett og slett dårlig stemning? Eller har du i full forvirring og frustrasjon forlatt et møte? Er det deg selv eller de andre det er noe i veien med? Har du «pekeleken» på de andre eller tør du utfordre deg selv: hvilke karaktertrekk har jeg?

Når kjemien uteblir

Jeg er sikker på at mange av oss har tenkt tanken under en middag at jeg sitter ved feil bord. Du føler deg stuck med en eller flere personer rundt bordet hvor kjemien uteblir, du har sveipt blikket rundt i lokalet og tenkt, dette er ikke det beste bordet å tilbringe kvelden ved. Eller har du kjent på frykten for å måtte samarbeide med noen du ikke går overens med? Du har tenkt at de er tregere enn meg, kjedelige, overmuntre, for optimistiske, for analyserende, for lite analyserende, forsiktige, tause, pratsomme osv.

Hvorfor er man så forskjellig og hvorfor klarer vi ikke alltid forstår hverandre?
I Evan-Jones AS bruker vi analyseverktøyet DISA. Her deler vi menneskene i fire grupper, den driftige, den inspirerende, den stabile og den analytiske. Det er viktig å merke seg at vi alle er sammensatt av de ulike typene og ikke bare er det ene eller det andre.

DISA handler ikke om å sette hverandre i bås men gi oss større innsikt i oss selv og hvorfor vi er så forskjellige, og skjønne hvorfor man er som man er. Tenk på potensiale som ligger i samhandlingen når vi forstår hverandre og får respekt for andres egenskaper.

Hva er egentlig DISA og hva kjennetegner de ulike profilene?

D står for driftig og er besluttsom, driftig, dominerende, utålmodig og målrettet
I står for inspirerende og er entusiastiske, utadvendte, impulsiv og overbevisende
S står for stabil og er de rolige som har kontroll, liker forutsigbarhet og som er svært pålitelige
A står for analytisk og er veldig nøyaktig, har god orden, er systematisk og faktaorientert

Hvordan kan DISA brukes i min hverdag?
Jeg har selv brukt DISA som verktøy i over 12 år og kan med hånden på hjertet innrømme at det har gjort meg til en bedre leder og et mer bevisst menneske. Jeg fikk en innsikt om meg selv både hvordan jeg fremstår på jobb, hjemme og hvordan jeg endret mine personlighetstrekk i en presset situasjon. Alle svarene var ikke «hipp hurra» og det måtte litt indre bevisstgjøring til og jeg måtte komme meg forbi fornektelse stadiet og velge å ta inn ny læring.

DISA gjør deg bevisst på andres egenskaper
DISA skjøt virkelig fart i mitt lederskap når jeg valgte å gjøre dette på hele lederteamet mitt. Da skjedde det magiske ting! Vi fikk ett nytt felles stammespråk som eliminerte en del føleri, vi ble klar over hverandres sterke egenskaper og hvor vi hadde potensiale for utvikling både på individ nivå men også som team. For meg som da er en høy D hjalp det meg å komme raskere til resultatene da jeg hadde fått kunnskap som gjorde at jeg kunne tilpasse min måte å kommunisere med resten av lederteamet på.

Er du nysgjerrig på din DISA profil? Ta kontakt 🙂

Likte du det du leste? Abonner på nyhetsbrevet vårt.

Motta ferske blogginnlegg og nyheter, samt invitasjonene til gratis fagsamlinger på Evan-Jones huset.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag. Du kan melde deg av igjen når som helst.

Pin It on Pinterest